Sådan foregår det

Klinikassistenten vil være den første du møder, når du bliver hentet i venteværelset.

På klinikken vil du møde tandlæge Camilla Kragelund, der er specialiseret i mundslimhinde-, kæbeknogle- og spytkirtellidelser.

Klinikassistenten vil forlade kliniklokalet igen og blive tilkaldt, når tandlægen får behov for assistance.

Du er altid velkommen til at have en pårørende med til forundersøgelsen.

Inden du kommer til konsultationen er det vigtigt at du har udfyldt vores helbredsskema.

At du ikke har spist, drukket, børstet tænder, anvendt nikotinprodukter, tyggegummi, bolsjer eller lignende i en time inden konsultationen.

For at få afklaret alle relevante baggrundsfaktorer, vil du sammen med tandlægen gennemgå din henvisning, dine helbredsoplysninger og hvad du oplever i forbindelse med dine mundforandringer.

Undersøgelse

Først vil du få undersøgt ansigt, nakke og hals ved at tandlægen ser og mærker og evt. har supplerende spørgsmål. Dette er blandt andet for at undersøge om du har smerter/symptomer, og vurdere hudens, kæbernes, musklernes, spytkirtlernes og lymfekirtlernes struktur.

Herefter vil du blive undersøgt inde i munden, hvor farve, struktur og fugtighed vil blive vurderet ved at tandlægen ser og mærker på disse. Igen kan tandlægen have supplerende spørgsmål. Dette er for at vurdere dine symptomer, og vurdere mundslimhindens, kæbernes, musklernes, spytkirtlernes og lymfekirtlerne struktur.

Herefter tages der kliniske fotos til journalen, hvis tandlægen vurderer at det er nødvendigt.

På baggrund af den oral medicinske forundersøgelse kan der muligvis stilles en diagnose, men der kan også være behov for flere oplysninger fra supplerende undersøgelser. Det kan fx være blodprøver, spytmåling, podning, mundslimhindeskrab, vævsprøve (biopsi), røntgenbilleder mm.

Ved behov for blodprøver vil vi henvise til din praktiserende læge for at få taget disse og bede om at få fremsendt resultaterne.

Spytmåling, podning, mundslimhindeskrab, biopsi, scanninger og røntgenbilleder vil vi bestræbe os på at foretage sammen dag som forundersøgelsen, hvis du ønsker det. Ellers kan du aftale en tid en anden dag.

Hvis der ikke er stillet en endelig diagnose til forundersøgelsen vil tandlægen samle resultaterne af de supplerende undersøgelser for derigennem at stille diagnose(r) og vurdere som du skal henvises til andre specialiser fx øjenlæge.

Når tandlægen er kommet til sin konklusion, vil du blive tilbudt en tid til information.

Det skal du huske inden

Hvad koster det?

Parodontal undersøgelse, fra
Samlet pris fra:

Eventuelle ekstra omkostninger:

No items found.

Se fuld prisliste

Det skal du huske efter

FAQ

Få svar på dine spørgsmål

No items found.

Book en

videokonsultation

Hvis du har spørgsmål til din specialtandlæge før eller efter en behandling kan du kontakte klinikken for at booke en videokonsultation. For generelle spørgmål kan du også altid ringe eller skrive til klinikken.