Sådan foregår det

I forbindelse med kirurgisk tandbehandling skabes der adgang til de områder af kæbeknoglen, hvor der sidder betændelsesvæv, som det på baggrund af den kirurgiske adgang nu er muligt at fjerne.

Det kirurgiske indgreb vil medføre reduktion i betændelse, hvorefter dybden af tandkødslommen mindskes, sådan at denne fremtidigt kan holdes sund ved regelmæssig tandrensning og optimal hjemmetandpleje.

Klinikassistenten vil være den første du møder, når du bliver hentet i venteværelset. Klinikassistenten er ligeledes den, som følger dig sikkert gennem hele forløbet, sammen med din behandler.

Du vil altid kunne få ekstra information, støtte og hjælp hvis du har behov for dette.‍

Før en behandling, er det nødvendigt at have opdateret røntgen materiale. Hvis der ikke foreligger det nødvenlige røntgenbillede fra henvisende tandlæge, vil dette blive taget på operationsdagen. Vi benytter som oftest panoramaoptagelser (OP).

Vi tilbyder smertestillende inden indgrebet, så den kan virke umiddelbart efter operationen.

Din behandler vurderer om der skal gives antibiotika forinden, for at mindske risikoen for evt. infektion.

Vi sørger først og fremmest for, at du føler dig tryg og er godt bedøvet.

Kirurgisk parodontalbehandling foretages i de fleste tilfælde under lokalbedøvelse, hvilket betyder at du blot har en almindelig ”tandlægebedøvelse” og er vågen under hele forløbet.

Af hygiejnemæssige årsager dækkes dit ansigt og skuldre med et sterilt klæde, så kun din næse og mund stikker ud gennem klædet. Du vil hele tiden kunne kommunikere med os.

Under behandlingen vil du kunne registrere skub, pres, tryk og høre lyde fordi du er vågen, men der er ikke noget, der gør ondt da du er lokalbedøvet. ‍Vi sørger for, at du er med under hele processen og fortæller dig hvad du kan forvente, så du kommer trygt igennem operationen og får en så god oplevelse som muligt.

Du er altid velkommen til at have en pårørende med under operationen. Hvis du ønsker det, kan det operative indgreb også tilbydes under IV-sedation. Det betyder, at en anæstesilæge via et drop, giver medicin at sove på, således at du ikke mærker smerte og er helt afslappet under behandlingen.

I andre tilfælde kan kirurgisk parodontalbehandling fortages i general anæstesi (GA), også kaldet fuld narkose. Hvis du ønsker IV-sedation eller GA , skal det planlægges i forvejen, og du skal derfor til en forundersøgelse på klinikken herom.

Vi gennemgår den post-operative vejledning med dig, og sørger for at besvare alle dine spørgsmål.

Vi sikrer os altid, at du har det godt inden du forlader klinikken.‍

Dagen efter bliver du ringet op af en vores kompetente klinikassistenter, som følger op på hvordan du har det.‍

Der vil være behov for kontrol efter behandlingen. Det vil du og din behandler aftale nærmere efter behandlingen.

Det skal du huske inden

Helbredsskema

Alle patienter skal udfylde et helbredsskema inden de kommer på klinikken. Hvis du tager medicin eller har særlige behov er det meget vigtigt, at vi kender til din historik. Udfyld helbredsskema her.

Spis godt inden

Sørg for at have spist et godt måltid op til selve operationen, så du har givet din krop mest mulig energi til at hele. Der vil også gå nogle timer efter operationen før bedøvelsen lægger sig og du igen må spise.‍

Medbring musik

Musik eller lydbøger kan hjælpe dig med at slappe af under operationen. Du er meget velkommen til at medbringe din yndlingsplayliste, podcast eller lydbog.‍

Hvad koster det?

Parodontal undersøgelse, fra
Samlet pris fra:

Eventuelle ekstra omkostninger:

No items found.

Se fuld prisliste

Det skal du huske efter

For at give operationssåret ro er det vigtigt, at du spiser koldt og flydende det første døgn.

Derefter må du gerne indtage varme ting igen, og overgå til en blød kost de næste 4 dage. Hold dig i ro de første dage efter operationen.

Hårdt fysisk aktivitet og træning vil kunne forårsage en efterblødning.

Det er derfor vigtigt, at du holder pulsen nede og ikke træner eller løfter for tungt.

Hævelse:

Efter Kirurgisk parodontalbehandling, kan du forvente at hæve på kinden de første 5 dage efter operationen. Ofte hæver du mest de første 3 dage, men det tager i gennemsnit en lille uge at komme sig.  Du vil ofte have behov for smertestillende de første par dage efter operationen.

Nogen kommer sig hurtigere, mens andre kan være lidt længere tid om at komme sig.

Smertestillende:

De første dage efter din behandling, kan du tage smertestillende efter behov. Du vil blive vejledt herom, og evt. få udskrevet en recept på den anbefalede medicin.

Suturer:

Du vil som udgangspunkt blive syet med sting, der opløser sig selv efter ca. 10-14 dage.

Tandbørstning:

Du skal holde rent i operationsområdet ved at skylle munden med Klorhexidin mundskyl, både morgen og aften.  Vent til morgenen efter operationen med at starte skylningen. Hold tandbørsten 1-2 tænder væk fra det opererede område, så du ikke rammer såret. Brug gerne en Zendium eller Sensodyne tandpasta, da de ikke ødelægger virkningen af Klorhexidin og omvendt. Du vil derfor kunne bruge de 2 præparater lige efter hinanden, uden at skulle holde en times ophold imellem.  

Blødning:

Der kan forekomme en lille sivblødning efter operationen. Skulle det mod forventning ske, så lægges der blot et lille gazekompres.

Giv såret fred og ro. Undgå at spytte og suge i såret.

Ved almen utilpashed, feber eller hvis smertestillende ikke er tilstrækkeligt - kontakt klinikken, så vi kan hjælpe dig. Hvis du ikke kan få fat på os, skal du kontakte egen læge eller lægevagt.

FAQ

Få svar på dine spørgsmål

No items found.

Book en

videokonsultation

Hvis du har spørgsmål til din specialtandlæge før eller efter en behandling kan du kontakte klinikken for at booke en videokonsultation. For generelle spørgmål kan du også altid ringe eller skrive til klinikken.